Slangespredning

Fjernkontroll til pumpetraktor ved slangespredning

Har du opplevd slangebrudd ved kjøring av slangespreder? Det hender at dette skjer og da er det godt å ha en person som raskt kan stoppe kraftuttaket på pumpetraktoren. Men da er du avhengig av at denne personen hører telefonen og er på plass ved traktoren. Dersom han ikke er der oppdager du fort hvor mange kubikk med husdyrgjødsel systemet faktisk leverer.

Her har du løsningen som gir deg direkte kontroll over situasjonen. Fjernstyring enten med radiosignal eller sms /nettløsninger(Agri Kontroll).

Fjernkontroll til pumpetraktor ved slangespredning

En komplett nettløsning der vi plasserer en Agri Kontroll boks i pumpetraktor. Boksen sender informasjon opp til en nettside som du henter ned med telefon eller nettbrett. Siden kommer med opp til 16 aktive knapper/funksjoner til pumpetraktor og utstyr og kan utstyres med opp til 10 kameraer. Dette gir deg full kontroll over området rundt pumpetraktor og dens instrumentpanel.

Agri Kontroll trenger SIM kort eller et tvilling kort av ditt SIM kort.

Vinner av Gullakset Agroteknikk 2021

SMS-mottaker

SMS-mottakeren kan du styre ved å sende en SMS fra telefonen din. Enkel og grei i de aller fleste situasjoner. Fordel med at det ikke er noen avstands-begrensning, da mobilnettet er det eneste som behøves. Mottakeren utstyres med et SIM-kort. Den gir også tilbake melding at funksjonen er utført. Enheten har også mulighet for å gi tilbakemelding om to parametre, som for eksempel lavt oljetrykk eller for høy temperatur.

Mottakeren leveres med to relé et til PTO og et som kan brukes for styring av elektriske sylindere. Dette gjør det mulig å ha SMS-styring av eventuelle kraner, håndgass, mekaniske vendere, med mer.

Sendere og mottaker

Denne løsningen er den klart raskeste. Fordel med at det bare er ett tastetrykk som skal til for å stanse pumpetraktoren. Mottaker inneholder 4 relé som kan brukes for styring av kraner og stag, samt hydrauliske- eller pneumatiske ventiler.

Stor rekkevidde fra 2 til 4 km.

  • Sender med 1 knapp
  • Sender med 4 knapper
  • Sender med 4 km rekkevidde

Anleggene leveres med hurtigkoblinger som enkelt kobles inn på traktorens originale ledningsnett. Vi har per i dag adaptere til de fleste traktormodeller. Men vær nøye med å oppgi merke og modell på din traktor ved bestilling. Enkelte ganger må en beregne noe leveringstid.

Tilleggsutstyr

  • Hurtigkobling på signalkabel
  • Ekstra signalledning til traktor nummer 2
  • Signal-ledning til bryter i førerhytte for John Deere (dyrere pins)
  • Turtall sylinder med relepakke
  • El sylindere til kraner. Pris avtales etter ønsket styrke og slaglengde

Steg for steg video: Montering av ledningsnett på traktor

Tillegsutstyr:
Hurtigkobling på signalkabel

Skjerming av pumpetraktor

Pumpe traktorer som står alene må sikres for utenforstående. Selv om vern på pto aksling er i orden anbefales det sterk å sikre tilgangen her. I samråd med HMS tjenesten og Arbeidstilsynet er dette forslaget med grinder lagt frem som et godt alternativ.

Her vil det være muligheter for å tre slanger og slikt igjennom grind og en vil kunne bruke traktorens PTO bryter på skjermen som nødstopp bryter.

Eventuelle varslingskilt kan bestilles hos Agriprodukter.

Kontakt

Kristian Vinningland

Contact Form Demo